Pivo POŠIP GRAPE ALE 0.5L - Brlog pivovara
logo-mali

Pivo POŠIP GRAPE ALE 0.5L

2,39  (18,01 kn)

Small batch #08: POŠIP GRAPE ALE, 6.2% alk. Pivo fermentiranom s moštom od Pošipa – dalmatinskom sortom grožđa. Djelomično su korišteni i autohtoni kvasci s grožđa, a aromu prati fini miris meda, sladnost, pošip uz malo karamele i krušnosti. 0.5 L.

Nema na zalihi

SKU: 0018 Kategorije: , , ,

Opis

Small batch #08: POŠIP GRAPE ALE, 6.2% alk, s dozom divljine. Ovo pivo je specijalitet s okusom Dalmacije, tj njezine najbolje sorte grožđa. Djelomično su korišteni autohtoni, tzv “divlji” kvasci s grožđa, a aromu prati fini miris meda, sladnost, uz malo karamele i krušnosti. 

Ako pitate enologe i vinoljupce u našem Brlogu (imamo mi toga ohoho..) – najbolja hrvatska bijela vina nastaju upravo od sorte Pošip, kojoj je Dalmacija doma. Grožđe je macerirano 24 sata u Vinariji Teskera, nakon čega je fermentirano zajedno s pivskom sladovinom i to kombiniranom fermentacijom: dijelom autohtonim kvascima s grožđa i dijelom selekcioniranim pivskim kvascima.

Otkrijete vino u pivu s ovim specijalitetom!

Aromatski se ovdje radi o igri vinskih i pivskih okusa: pivo je nježno, pitko, na nos sortno, medno, karamelno i krušno, a sve to prati i okus uz suho bijelo grožđe. 6% alkohola jako blago zagrijava i potkrepljuje sve elemente.

Dodatne informacije

Težina 0,8 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pivo POŠIP GRAPE ALE 0.5L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)