Opis
Majstorica #29: Pošip grape ale barrel aged 0,3L 6,2% alk.
Pivo fermentirano s ponajboljom hrvatskom domaćom sortom grožđa – pošipom. Odležavano 18 mjeseci u bačvi od slavonskog hrasta u kojoj je prethodno sazrijevao merlot Vinarije Teskera. Minimalno gazirano, žive jantarne boje, kompleksnih i zrelih sortnih aroma pošipa poput marelica, breskvi, smokvi, začina, ali i produkata rada autohtonog kvasca s grožđa.
Grožđe je ubrano 2021. u Kijevu u Dalmatinskoj zagori na čak 550 metara nadmorske visine. Macerirano je jedan dan i zatim je fermentiralo sa sladovinom i to s mješovitom kulturom. Dijelom je fermentaciju odradila autohtona flora s grožđa, dijelom selekcionirani pivski kvasci US05. Za gorčinu je korišten hmelj Magnum, sladovi su pilsner, caramalt i munich.
Sastav: voda, ječmeni slad, grožđe, hmelj, kvasac.
Recenzije
Još nema recenzija.