Brlog Craft market #7 - Brlog pivovara
logo-mali

Brlog Craft market #7

Sajam i druženje u listopadu! Vraćamo se nakon ljetne stanke. Ovo nam je sedmi po redu Craft market, događaj koji je zamišljen kao mjesto okupljanja kreativaca i društvenjaka zadarske scene.
Mjesto događanja >Terasa Brlog Brlog craft bar&shop-a u sklopu naše zadružne pivovare, subota 15.10.2022..

Što smo spremili? – Sajam proizvoda + buvljak + hrana + radionica + glazba i ne zaboravimo – PIVO!

U našoj kušaonici standardno možete pronaći craft pive, Plavuša, Neposlušna, hrpa specijala, Guuc sokovi raznih okusa, kava vino, aperitivi AKA rakija.

Raspored

Subota, 15.10.2022.

Kad startamo – Sajam kreće od 11h ujutro i traje kroz cijeli dan.

Radionica: Izrada pitara od plastičnih boca – 11h 
Ručak – 13h
Radionica: Ćakula o sjemenu – 14h
Vesela glazba cijeli dan do 00:00.

Isplanirali smo vam subotu, ne morate se razmišljati čak ni o ručku. Dođite uživati na našu terasu koja sad već u jesenskim bojama i hvatati zrake sunca. 🙂

Na vama je samo da se pojavite solo ili u društvu, povedite djecu, ljubimce, ima mjesta za sve!.Craft market

Craft market traje cijeli dan? A što ćemo za ručak?

Za jelo se pobrinuo Igor Koza Kozličić – kuhar koji se pregače uhvatio tek prije 5 godina, i već je radio u restoranima poput Radisson Hotel Amsterdam, Mission Masala Bruxelles (desi indijski restoran) ili Boškinac (Pag).
Iako nema formalno školovanje za kuhara, Igorova strast prema hrani, inzistiranje na preciznosti i zaluđenost novim trendovima u gastronomiji dovode ga do prilike da svoj zanat peče izvan granica Hrvatske gdje se upoznaje sa najnovijim tehnikama kulinarstva.
Ovaj put na meniju je vegetarijanski ručak – onion bhaji (popečak od kapule i tikvica sa začinima) u domaćem naan kruhu sa sweet chilli coleslaw salatom, crvenom kapulom, majonezom od mandarine i “crvićima” od batata

Sva hrana će biti pripremljena na licu mjesta, uključujući i kruh. Ukoliko planirate dolazak, a alergični ste na nešto, molimo da nam to javite unaprijed!

Radionice

Prijave za obje radionice su na licu mjesta!

11h -Eva Milošić iz Udruge Maslinova gora s Velog Iža će održati radionicu izrade pitara od raznih pastičnih boca pod nazivom rePET.

13h – Miris Silbe Marija Kuljerić , Ćakula o sjemenju

Tema radionice:

– prehrambena sigurnost danas i što sjeme ima s tim
– otpornost na klimatske uvjete pri uzgoju hrane
– očuvanje postojećih sorti vs. “landrace” sjeme
– skupljanje vlastitog sjemena što i kako
– čuvanje sjemena

Tko su izlagači na sajmu?

Saznali ste kad gdje i što, shvatili da nećete ostati gladni pa je vrijeme da kažemo nešto više o glavnim zvijezdama sajma. Oni su ipak ti koji ulažu svoj talent i vrijeme kako bi nam svakodnevnica bila vesela i šarena. O svakome izlagaču možete više pronaći na njihovim stranicama i profilima, ali najboilje je doći i uživo opipati-pomirisati i isprobati divote koje izrađuju.

Pa krenimo

1.Artemis – Anđela Šimunov  Održiviji način kreiranja koji podrazumijeva kreativnu transformaciju već postojećih predmeta i materijala ili #upcycling

2. AGart – Ana Garžina U potpunosti ručno izrađen nakit od srebra i bakra. Ukrasi od naplavina.

3. Sun flowers by Ana – Ana Padovan Kreativni rad u bilo kojem obliku oduvijek je bio dio mene i sad se uobličio u ‘čvoričanju’ i igri boja. Makrame je jedan od najstarijih tehnika i kao takav nudi bezbroj kombinacija i stilova. Svoj izraz pronašla sam u mandalama, kristalima, te uvijek inspiritativnoj ženskoj energiji.

4. Katarina Perović  – Katarina sa sobom donosi šarenilo u obliku staklenih perlica, kristala, kamenčića, školjaka, kože i konopa u raznim tehnikama izrade od vezenja, tkanja do ciglenog veza.

5. Vesna Mačković – Sutra nam dolazi Vesna Mačković sa svojim slikama iz serije Kraj dnevnog programa na TV kanalu matrice koje će biti na buvljaku bez cijene (plati koliko želiš) u sklopu inicijative Umjetnost dostupna svima, u dimenzijama od malih 30 cm do 100 cm.

6. Andea Lauš Studentica Slikarica

7. Majana Krstić – zaposlenica DV Latica, koja izrađuje ljuljačke i igre sa ribama za djecu. Ljuljačke su namijenjene djeci od posjedanja do 30 kg. Dođi, zaviri i nađi nešto za svog bebača!

8. Miris Silbe –  Marija Kuljerić nam donosi ljekovitu kozmetiku sa Silbe a ujedno će održati i radionicu koja počinje u 14h.

9. Šivko šiv -Maya Ivani Coockoo Šareno, šareno, šareno! Šarene torbe, šarene pregače, šareni život 🙂 Razne ručno šivane stvari

10. Vanja Jelenkovic Moon  Imali ste je prilike vidjeti kod nas na Craft market Derivat festival izdanje, a mi se veselimo ponovo družiti sa slikaricom i ilustratoricom.

11. Roberto Vodanović Čopor. Najstariji zaposlenik Brloga i multimedijalni konceptualni umjetnik istraživač. Istražuje zvuk, sliku, pokret,riječ… Ponudit će vam svoje zbirke poezije, fanzine, kolaže, više glazbenih izdanja na cd-u i kazetama…

BUVLJAK – važan dio craft marketa čini buvljak. Modni buvljaci uvijek su zanimljivi, avaj put četvero izlagača ima svoje mjesto gdje će biti izložena robica koja zaslužuje da se ponovo prošeta.

Odgovori