O nama - Brlog pivovara
logo-mali
Brlog craft beer bar

O nama

Mi smo Brlog zadružna pivovara: mali, nezavisni i društveno odgovorni kolektiv posvećen craft pivu.

Da, mali smo i u tome je naša veličina – za nas je ovo osobno. Mislite da ne izrezujemo i spremamo novinske članke o nama? Spremamo. Mislite da nećemo proliti hektolitre pive ako ne ispadne baš 100% onako kako smo je zamislili? Hoćemo. I jesmo. Još smo uvijek dovoljno mali da igramo na strast i zato kod nas nema mjesta za osrednjost. No passaran.

timska-fotka
PRVE PIVE SA BALKONA

Malo više o toj našoj strasti – Brlog je nastao kad su Ana Teskera i Maja Šepetavec odlučile napustiti svoje poslove i napustiti svoje rodne gradove, doseliti u Zadar i tu osnovati craft pivovaru. U tim trostruko nemogućim uvjetima, svoje prve pive skuhale su na balkonu unajmljenog stana. E sad, je li to strast ili optimizam ili tvrdoglavost ili dišpet ili perfekcionizam ili mladost – vjerojatno od svega pomalo.

 

SUVREMENO CRAFT PIVO

Pive koje danas stvaramo mogu se svrstati u kategoriju suvremenih craft piva s karakterom: Plavuša je svijetlo pivo stila American blonde ale dok je Neposlušna crveno pivo u stilu hoppy red ale, a na prinovama u portfelju se konstantno radi.

ZADRUGA BRLOG – MI ISPRED JA

Bilo kako bilo i nekoliko investicijskih ciklusa kasnije, Brlog danas djeluje kao zadruga – jedina takva u Hrvatskoj, kolektiv koji okuplja zaljubljenike u vrhunsko pivo, istomišljenike koji stavljaju zajedništvo ispred sebe. Mi ispred ja. Vjerujemo u povjerenje, društvenu odgovornost, održivost i socijalnu pravednost i svojim pristupom proizvodnji, poslovanju, financiranju i dizajnu proizvoda uvijek nastojimo razbiti društvene i ekonomske predrasude.

Naša je vizija – biti nezavisna i društveno angažirana, zaigrana i inovativna pivovara u vlasništvu zadrugara; prepoznatljivo mjesto druženja s craft ponudom piva, vina, kave, sokova – iz portfelja naših članova. To je velik zalogaj ali možemo mi to jer je na našoj strani strast… i optimizam i tvrdoglavost i dišpet i perfekcionizam i mladost. Od svega pomalo.

NAŠ TIM

Ana-Teskara

Ana

Suosnivačica

Glasnogovnornik. Ona priča to što drugi rade i pretjeruje s idejama. Zadnje na čemu inzistira je tobogan u pivovari, nije joj baš prošlo i sad to ovdje piše. #imamideju

MAJA

Maja

Suosnivačica

Mama pivovare. Zna sve o svemu u našem pogonu i nasred glave ima instaliran specijalni laboratorij za kontrolu kvalitete: nos za pivo. Zbog nje ćemo brendirati hashtag #pitajmaju.

Čopor

Čopor

Event menadžer

Šef skladišta, idejni tvorac evenata koji nas tek čekaju u Brlogu te jedini član tima koji ima svoje umjetničko ime, skoro fetivi zadranin. #štotreba

Hrvoje

Hrvoje

Bivši kuhar piva

Bivši kuhar piva. Ali, tko je jednom s nama, zauvijek je s nama. Otiš’o za ženom u Belgiju. #neposlušna

Lukasz

Lukasz

Kuhar piva

Lukasz Kuhar piva zbog kojeg svi govorimo engleski. Izuzetan tehnološki um iz Poljske s iskustvom rada u brojnim pivovarama, od Vijetnama do Poljske. #perfectenough

DADO

Dado

Šef dostavne službe

Katica pivovare, šef dostavne službe, domar, po vokaciji svaštar, pomaže nam ostvariti i najsumanutije želje. Uvijek dolazi nasmijan. #možese

team-member

Marija

Hvala nebesima i svim neobičnim okolnostima koje su je dovele k nama. Čuva nas da ne poludimo zbog knjigovodstvenih izazova. Žena iz IT-a koja pazi na web shop, knjige i mnogo toga još. #napokon

team-member

Mateusz

Kuhar piva

Jedan od mnogih Poljaka koji su odradili internship kod nas, samo što je ovaj ostao. Osjećaj je da je tu oduvijek i od prvog dana smo mu prišili dalmatinski nadimak Mate. Neka vrsta tech geeka koji se savršeno uklopio u naš sustav. #askmate

Postani-zadrugar-2

TKO SU NAŠI ZADRUGARI?

Ljudi koji o pivu i životu razmišljaju kao i mi uvijek su dobrodošli u Brlog zadružnu pivovaru – što nas je više, to smo jači. Znamo to jer smo počeli kao par, pa narasli na 15, pa na 90 zadrugara i gle čuda, stvarno smo jači i možemo više kad nas je više! 

Ako te zanima zadrugarski duh i misliš da bi Brlog mogao biti pravo mjesto za tebe ali ne znaš kako sa svim time početi – pa evo, ovo je početak. Samo nastavi čitati!

ŠTO KAŽU NAŠI ZADRUGARI?

Draga Ana, prilog je sjajan. Baš ste ležerno i jednostavno pojasnile o čemu se radi. Ponosna sam što sam članica Brloga!!!!!

Andreja Rosandić

Osvojila me energija koju ste stvorili oko zadruge. Kako postati članom? Nadam se da mogu nekako doprinijeti ovoj priči.

Zvone

Ma Ana Ti i Tvoj tim ste nevjerojatni ! Toliko novog i obećavaju čega za budućnost. Samo nastavi tako. Bravo !!!!

Stjepan

Čitam vašu priču u Jutarnjem koja me jednostavno oduševila. Bravo, bravo i bravo! Eto ostavili ste me bez teksta (sto se ne dešava često ). Topli pozdrav i samo naprijed!

Sanja

Brlog je najefikasnije investicija! Ima potencijal. Stvarno mi je žao što nisam više uložio.

Jadran P.

Komentar na (rozo) pivo by Brlog: Ja sam preuzbuđena, ljubim ih u čelo, obući ću šljokice da ga idem pit.

Iva

Great beers & a family friendly bar....with table tennis too.

Jo Jelić

Jako smo ponosni na Brlog i sve kaj ste napravili!

Mihaela

Great beer. Better people.

Christopher Morkert

Tako subota jutro krenem na put za Crnu Goru u pratnji Plavuše, Špurije i Neposlušne, kad je prijateljica preuzela volan u Herceg Novom sjetim se ja da si rekla da je špurija bolja nerashlađena pa lok bocu! Ona je divotica! Crni, medni nektar, još sam taman imala crnu čokoladu sa zrncima kave = ekstaza! A neposlušna, to sam 100% ja! Long live Brlog i hvala ti što postojiš!

Ana

Neki dan sam u baru Carpe Diem u Zagrebu naletio na Vašu pivu Plavuša - blond lager i toliko me oduševio okus, etiketa i cijela fora sa samom pivom pa bih vas htio samo pitati jel je ima gdje u Zagrebu za kupiti u maloprodaji? Ako nema postoji li mogučnost da netko od Vaših zaposlenika kada bude u pripremi za dostavu pripremi jednu ili dvije gajbice za mene? Uglavnom, prva ste liga, samo nastavite!

Sven Barač

Svaka čast za sve do sada, i za totalnu transparentnost u poslovanju i izvještavanju. Fakat možete biti uzor (i vjerujem da jeste) svim zadrugarima! Pivili!

Zoran

Još jednom hvala na krasnom druženju i gostoprimstvu! Jako smo ponosni na Brlog i na sve kaj ste zadnjih godinu-dvije odradili!

Čitam vašu priču u Jutarnjem koja me jednostavno oduševila. Eto ostavili ste me bez teksta, što se ne dešava često! Samo naprijed!

Sanja

I recommend their high quality beer. Špurija is a new definition of Stour for me.

Borna Kezele

Meni je super, prvi pita da sam na Zoom-u iz gušta i smisla a ne zbog još jednog poslovnog, nebitnog sastanka.

Tonko

Toliko ste pozitivne (ne na COVID) da jednostavno zračite od pozitive, naravno!

Goran Tošić

Brlog je priča koja je toliko sjajna, toliko zdravo i pametno postavljena, toliko je hrabrosti, duha i zajedništva da stvarno islim kako je već sada, i postat će još više, ogledni primjer poduzetništva za 21. stoljeće. Stvarno ste inspiracija i to je činjenica a ne kompliment.

Ja nisam lik koji pije pivo svaki dan, ali ću bestidno reći da je neposlušna (red ale) najbolje pivo u Hrvatskoj. Plavuša (blonde ale) ima iso alkohola, ali je za popiti i 10 ako treba. Neposlušna je čudesna. Baš pivo s karakterom. Špurija (crno) je crno. Pije se u malim dozama.

Njen je nartiv tipično ženski, hoće pomoći, uputiti, pojasniti, razumjeti, empatizira i to je SJAJNO! Macho stil domaćih pivara je postao prenaporan pa makar i bio ironičan.

I sve pohvale na super brzoj usluzi i još boljem pivu, podržavati ću vas sve dok budem mogla piti pivo.

Josipa

UČLANI SE!