SMALL BATCH #9 - BALTIC PORTER - Brlog pivovara
logo-mali

Small batch #9 – Baltic porter

Baltic porter je nastao kao odgovor na uvoz tamnih piva koja su dolazila sa zapada. Stil je s vremenom odlutao prema lager fermentaciji i duboko se ukorijenio u Poljskoj, gdje se ta piva tretiraju kao nacionalna baština pivske kulture.

A Brlog ko Brlog, iza svega ima neku priču. Ovaj porter pripremio je Lukasz, poljski pivar sa stalnom adresom u Zadru. Doselio je trbuhom za Brlogom 2019-e i odonda čeka trenutak za jedno zrelo pivo koje ustvari povezuje njegove korijene sa svojim novim domom.

Dodatno o aromi: Kompleksna sladna aroma nalik imperial stoutima s manje naglašenim karakterom prženog, a više tamnog slada. Aromatika tamnog i suhog voća, karamele i čokoladnih tartufa, s primjesama sladića i porto vina. Slatko, uz tradicionalni hmelj i topli alkohol.

 

Gusto pivo bogatog tijela. Tamno smeđe boje s rubin odsjajem. Srednje niska karbonizacija. Za sporo ispijanje piva i dugotrajni užitak. 10% Alk., 35-40 IBU.

Ilustracije na našim #small batch etiketama su ostvarene u suradnji s autorima. Za Small batch #9 Baltic porter zaslužna je Anđela Rončević.

Taste:

Aromas of dark and dried fruit, caramel and chocolate truffles, with hints of licorice and porto wine. Sweet, with traditional hops and warm alcohol.